kraj pochodzenia: Japonia
blend: kukurydza + jęczmień i żyto
producent: Sunfoods
dojrzewanie: beczki po sherry
alkohol 40%
pojemność 700 ml
Nagrodzona brązowym medalem na San Francisco Word Spirits 2017.
Woda użyta do destylacji pochodzi z Japońskich Alp, czyli łańcucha górskiego na wyspie Honsiu gdzie znajduje się święty wulkan Fudżi a woda tam słynie ze swej czystości i przeźroczystości.
Barwa bursztynowa.
Aromat miodu, suszonych owoców, wanilii, ziół, beczki.
W smaku dobrze zbalansowana i gładka, łagodna lekko słodka z wyczuwalnymi nutami migdałów, rodzynek i świeżego ciasta.
Serwowanie podawać w temperaturze pokojowej.
Aby w całości poczuć wspaniały smak i aromat japońskiej whisky, pije się ją bez dodatków, ewentualnie z dodatkiem lodu lub wody.
Japończycy lubią pić whisky delikatnie rozcieńczone wodą.
Wysyłanie...