265,00zł
Kraj pochodzenia: Japonia
Blend: kukurydza + jęczmień i żyto
Producent: Sunfoods
Alkohol: 40%
Pojemność: 700 ml
Woda użyta do destylacji pochodzi z Japońskich Alp, czyli łańcucha górskiego na wyspie Honsiu, gdzie znajduje się święty wulkan Fuji, a woda tam słynie ze swej czystości i przeźroczystości. Położona w pobliżu góry Fuji destylarnia cieszy się łagodnym i umiarkowanym klimatem. Woda jest jego duszą: naładowana minerałami przez otaczające góry subalpejskich lasów i przefiltrowana przez wulkaniczną i porowatą ziemię YAMANASHI.
Japonia jest trzecim na świecie producentem whisky.
Za ojców japońskiej whisky uchodzą Shinjiro Torii i Masataka Taketsuru, którzy w 1923 roku w pobliżu Kioto i Osaki założyli pierwszą japońską destylarnię – Yamazaki Distillery.
Barwa: bursztynowa.
Aromat: miodu, herbatników, suszonych owoców, wanilii, ziół.
W smaku: dobrze zbalansowana i gładka, łagodna, z wyczuwalnymi nutami wanilii, karmelu, dębu, pikantne na wykończeniu.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Aby w całości poczuć wspaniały smak i aromat japońskiej whisky, pije się ją bez dodatków.
Japończycy lubią pić whisky delikatnie rozcieńczoną wodą.
Wysyłanie...