63,00zł
Czerwone, wytrawne z RPA.
Grono: 100% Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon jest powszechnie uważany za króla win czerwonych. Odmiana ta jest także znana jako Petit Cabernet, Sauvignon Rouge lub Vidure. Cabernet Sauvignon można uprawiać praktycznie we wszystkich regionach upraw winorośli, które charakteryzują się niezbyt chłodnym klimatem. Cabernet Sauvignon to także szczep bardzo odporny na choroby. W RPA uprawiany od drugiej połowy XVII w.
Barwa: ciemnego, głębokiego rubinu.
Aromat: owoców leśnych, wiśni, łagodnie ziół i kakao.
W smaku: wyczuwalne mocne garbniki w harmonii z owocową kwasowością. Zakończenie z posmakiem owoców leśnych, gorzkiej czekolady, orzechów.
Podawać w temperaturze 16 -18 °C. Znakomicie łączy się z mięsnymi, mocno doprawionymi, pieczonymi i grillowanymi potrawami.
Kwasowość: 6,1 g/l
Cukier: 0,8 g/l
Alkohol: 13,0 %
Leżakowanie: 5 – 7 lat
Kolor | Czerwone |
---|---|
Typ | Wytrawne |
Szczep | Cabernet Sauvignon |
Kraj pochodzenia | RPA |
Wysyłanie...